Taru Happonen

Kuvassa teos, jossa on erilaisia materiaaleja. Oikeassa reunassa on maalaus, jossa on lilaa, punaista ja valkoista. Vasemmassa yläreunassa on valkoisella pohjalla tummia pisteitä. Vasemmassa alareunassa on nippusiteitä muistuttavia pätkiä beigellä pohjalla.

Taiteilijan teokset ovat esillä Exhibition Laboratoryssa (B).

Esittely

Taide on minulle väylä ymmärtää maailmaa. Usein teosteni alkuinnostus nousee luonnontieteistä. Vaikka tiede ja sen tarjoamat vastaukset inspiroivat minua, omassa työssäni kuvittelen vapaasti.

Teokseni tarkastelevat elämää jonkin muun kuin ihmisen näkökulmasta. Jokin tulee tänne ja ottaa selvää, mitä nahan alla on. Se venyttää hyönteisen karvaisen jalan pitkäksi, aistii magneettikentän ja näkee ultravioletin. Vaikuttaa siltä, että maapallolla elementit järjestäytyvät mielellään kaoottisen loogisesti, samat sommitelmat skaalautuvat mikroskooppisista maailmankaikkeuteen.

Maalauksieni materiaalisuudessa perinteinen pellavapohja yhdistyy merimuoviroskasta ja elektroniikkajätteestä valmistettuihin levyihin. Olen maalannut myös muovipusseille. Muovipusseille maalatuissa teoksissa ajan kuluminen näkyy nopeammin, ja ne tulevat muuttamaan ulkonäköään ikääntyessään. On kiehtovaa, kuinka maalaus jatkaa omaa prosessiaan sen jälkeen, kun se on valmis.

Taiteilijasta

Taiteilija Taru Happonen on syntynyt vuonna 1989 Lahdessa.

Lisätietoa

www.taruhapponen.com