25.2–25.3.2023

This Coming Together

Eero Tiittula, Ilmestys munakennossa, 2023. Kuvaaja: Eero Tiittula.

This Coming Together on taiteellinen jatkumo Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön vuosien 2021–2023 mentorointiohjelmalle. Kokonaisuuden ovat suunnitelleet ohjelmaan osallistuneet opiskelijat. Monitulkintaisen nimensä tavoin näyttely tarjoaa vaihtelevia taiteellisia lähestymistapoja pohtiessaan vertaisoppimista ja -työskentelyä sekä yhdessäoloa niin sanottujen taidemaailmojen ja taidekenttien konteksteissa.

Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön mentorointiohjelma perustuu vertaisryhmän muodostamiseen, jonka tarkoituksena on auttaa ohjelmaan osallistuvia opiskelijoita heidän opinnoissaan ja valmistautumaan taidekoulun jälkeiseen aikaan. Mentorointiohjelma on osa Kuvataiteen kansainväliset verkostot -projektia, ja opiskelijavalinta tehtiin Kuvataideakatemian sisäisellä opiskelijahaulla. Vuoden 21–23 ohjelmaa vetivät kuraattori Angela Rosenberg ja kuvataiteilija Hans Rosenström. Ohjelman opiskelijat kutsuivat kuraattori/yliopisto-opettaja Sakari Tervon osallistumaan näyttelyn toteuttamiseen.

Taiteilijat

Toni Elg, Maija Fox, Maija Käyhkö, Pedro Riva, Eero Tiittula, Sakari Vinko, Man Yau, Xiao Zhiyu

Tapahtumat

Still hanging in there tapahtuman juliste

Still hanging in there? – Conversations on art school, art production, and collective practices

Näyttelyn aikana järjestetään kolme kaikille avointa englanninkielistä keskustelutilaisuutta. ”Still hanging in there?” -keskustelujen aiheina ovat taidekoulut, taiteen tuotanto ja kollektiivinen toiminta. Kutsutut puhujat ovat Helsingin taidekentän aktiivisia toimijoita, ja keskustelua moderoi näyttelyn osallistuja Xiao Zhiyu.

Torstai 2.3. klo 16–17: Art student & school
Puhujat: Sakari Tervo, Minna Suoniemi

Torstai 9.3. klo 16-17: Art production
Puhujat: Jaakko Pallasvuo, Shubhangi Singh

Torstai 16.3. klo 16-17: Post-school/collective practices
Puhujat: Ida Enegren, Chih Tung Lin, Joonas Pulkkinen

Lue lisää tapahtumasta englanniksi.

Kuva/Tila & Tasku

Sörnäisten rantatie 19

00530 Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18