3.3–26.3.2023

Meri Hallenberg & Laura Lowe: Raskas elementti

Pieni näyttelytila

Laura Lowe, Saturnine

Avajaiset torstaina 2.3. klo 17–19.

Meri Hallenbergin ja Laura Lowen yhteisnäyttely Raskas elementti pohjautuu taiteilijoiden työskentelyyn Japanissa kesällä 2022.

Matkaa rahoittivat Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation ja Suomalais-Japanilainen Yhdistyksen G.J. Ramstedt-rahasto. Lisäksi suuret kiitokset Tokion Japani-Suomi yhdistykselle.

Taiteilijat

Meri Hallenberg

Meri Hallenberg (s. 1993) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee maalauksen ja liikkuvan kuvan parissa. Hänen teoksensa muodostavat tarinoita tai vasta kehkeytymässä olevia tarinan palasia kolmannelta vuosituhannelta. Teoksissaan hän käsittelee muutosta, joka kytkeytyy yhteen ajan kulumisen kanssa, aikaskaalan venyessä geologisiin mittoihin. Maalauksissa ilmenee pyrkimys kuvatun ilmiön ja kuvan materiaaliseen samankaltaisuuteen: teokset eivät pelkästään kuvaa, vaan myös jäljittelevät materiaalisella tasolla käsittelemäänsä ilmiötä.

Hallenberg valmistui Vapaasta Taidekoulusta vuonna 2019, minkä jälkeen hän jatkoi opintoja Taideyliopiston Kuvataideakatemissa maalaustaiteen opetusalueella. Hän valmistui syksyllä 2022 kuvataiteen kandidaatiksi ja suorittaa tällä hetkellä maisterin tutkintoa.

www.merihallenberg.com

Laura Lowe

Laura Lowe (s. 1991) kuvaa luontoa maalauksen kautta, yhdistäen teoksiinsa orgaanisia elementtejä. Ollessaan töissä British Museumissa Lontoossa, hänellä heräsi syvä kiinnostus luonnon- ja kulttuurihistoriallisiin esineisiin ja havahtuminen siihen, kuinka tiede ja teknologia värittävät tapaamme tarkastella maailmaa. Teoksissaan hän hyödyntää taksidermiaa, kasveja, sekä 3D-tulosteita. Hänen teostensa keskeisenä teemana ovat metamorfoosi ja muutoksen tapahtuma ympäristössä. Lowe etsii uutta maalauksen kieltä, joka resonoi ja vastaa aikamme kokemukseen maailmasta. Hän synnyttää katsojan silmien edessä muuttuvia maalauksia, jotka reagoivat esimerkiksi lämpötilaan tai valoon tai kasvavat maalauksen pinnasta paksuna massana.

Lowe viimeistelee maisterin tutkintoa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, ja hän on mukana Kuvan Kevät -näyttelyssä toukokuussa 2023. Lowe on Biotaiteen seuran jäsen.

www.lauralowe.art
IG @sixeyedcat

Kuva/Tila & Tasku

Sörnäisten rantatie 19

00530 Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18