3.12–30.1.2022

Ebb and flow

Tulossa

Avajaisnäyttelyn taiteilijoiden teokset rakentuvat Taideyliopiston uudisrakennuksen tiloissa vaikuttavien ajallisuuksien, tapahtumien ja jännitteiden tarkkailusta. Teokset muodostavat suhteita erilaisiin kehollisiin, inhimillisiin tai muihin kuin inhimillisiin prosesseihin, joilla ei välttämättä ole päämäärää. Näyttelykokonaisuus pyrkii luomaan tunnustelevia tiloja havainnoille ja teosten äärellä olemiselle.

Näyttelyn taustalla vaikuttaa myös ajatus siitä, mitä mahdollisuuksia kahden Taideyliopiston akatemian lähentyminen uudella yhteisellä kampuksella voi avata taiteen julkiselle esittämiselle.

Näyttelykokonaisuus on kehittynyt ja vaikuttunut näyttelyn kuraattorin ja taiteilijoiden tapaamisista ja keskusteluista keväällä 2021.

Näyttelyn taiteilijat

Avajaisnäyttelyyn osallistuu opiskelijoita, jatko-opiskelijoita ja post-doc-tutkijoita Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta ja Teatterikorkeakoulusta.

Näyttelyn kuraattori

Riikka Thitz on Praxis-maisteriohjelmassa opintojaan viimeistelevä nykyesityksen ja -taiteen kuraattori. Hän on kiinnostunut dramaturgiasta kuratoinnin työkaluna sekä erityisesti maisemadramaturgian käsitteestä. Hänellä on aiempi monitieteinen Master of Arts -tutkinto Rijksuniversiteit Groningenista (NL) ja Göttingenin Georg-August-yliopistosta (DE). Riikka Thitz on työskennellyt laaja-alaisesti erilaisissa taidealan tuotanto- ja välittäjäportaan tehtävissä. Vuosina 2021–2023 hän kuuluu Helsingin kaupunginteatterin uuden Nykyesityksen näyttämön kuraattoriryhmään.

Näyttelyn kuraattorin valitsi Kuvataideakatemian näyttelytoiminnan jaos näyttelyehdotusten perusteella, joita jaos pyysi neljältä Praxis-maisteriohjelman opiskelijalta tai alumnilta.

Kuva/Tila

Sörnäisten rantatie 19

00530 Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18