2.2–18.2.2018

Titta Aaltonen, Tuomas Linna

Titta Aaltosen näyttelyssä Good Afternoon, Ladies on esillä Tuhkimo-aiheisia kanavatöitä, jotka Aaltonen on hankkinut ympäri Suomea kirpputoreilta sekä internetin myyntipalstoilta. Näyttelyssä on myös kirjontatöitä, jotka hän on tehnyt itse. Aaltonen aloitti kirjomisen ollessaan puolisona Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa. Kirjontatöiden tekeminen jatkuu näyttelyssä.

Titta Aaltonen (s. 1976) on kuvataiteilija, joka käyttää työskentelyssään monipuolisia välineitä valokuvasta ja videosta installaatioihin ja tekstipohjaisiin töihin. Hänen teoksillaan on usein käsitteellinen lähtökohta ja prosessilla on tärkeä merkitys hänen työskentelyssään. Aaltonen viimeistelee kuvataiteen maisterin opintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa, missä hän on opiskellut tila-aikataiteiden opetusalueella.

Tuomas Linna käsittelee Huoli-teoksessaan suomalaista lastensuojelua. Linna on kuvannut laitoshoitoon sijoitetuilta lapsilta haltuun otettuja esineitä sekä lasten tekemiä piirroksia ja kirjoituksia. Lisäksi Linna on tallentanut laitoshoidon läpikäyneiden nuorten tarinoita.

Tuomas Linna (s. 1985) asuu ja työskentelee Helsingissä. Project Roomissa oleva Huoli-teos on ensimmäistä kertaa laajuudessaan esillä Helsingissä. Huoli on toteutettu yhteistyössä suomalaisten lastesuojelulaitosten kanssa. Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Patricia Seppälän säätiö, Oskar Öflunds Stiftelse sekä Lapsiasiavaltuutettu ovat tukeneet näyttelyä.

Project Room

Lönnrotinkatu 35

00180, Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18