25.10–17.11.2019

Research Pavilion #3 Info Lab

Research Pavilion #3 Infolab esittelee Helsingissä ja Venetsian biennaalin kontekstissa 2018-2019 toteutetun Taideyliopiston tutkimuspaviljongin tuloksia.

Taiteellinen tutkimus voi tapahtua monenlaisissa tiloissa: kentällä, arkistoissa, sotkuisilla työhuoneilla, erilaisten neuvottelujen ja yhteistyön määrittämissä tiloissa ja erilaisissa julkisissa esityskonteksteissa kuten julkaisuissa ja näyttelyissä. Toisinaan nämä tilat ovat yhteensopimattomia ja vaativat erilaisia toimintatapoja. Jos haluaa pukea oikean käden käsineen vasempaan, se täytyy kääntää nurin – tai sitten sopeutua siihen, ettei käsine sovi.

Research Pavilion #3 Infolab kääntää Tutkimuspaviljonkiin osallistuneiden tutkimussolujen tutkimusprosessit uuteen asentoon. Kokeilemme, miten Infolab-tyyppinen esillepano voisi tuoda esiin taiteellisista tutkimusprosesseista kumpuavia kysymyksiä ja tutkimuspaviljongin soluihin perustuvaa logiikkaa.

Concluding Seminar, Exhibition Laboratory, October 26 at 11-16

Tutkimuspaviljonkiprojektia ei rakennettu selkeän kuratoriaalisen narratiivin pohjalta, vaan narratiivi kehkeytyi ja artikuloitui sarjassa kokoontumisia, joihin tutkimussolujen jäsenet osallistuivat. Kokoavassa seminaarissa tutkimussolut arvioivat kriittisesti tutkimuskäytäntöjensä ekologiaa ja tutkimuspaviljonkiprojektin soluihin perustuvaa toimintalogiikkaa. Englanniksi.

11.00 Warm-up: Reading on Reading (Emma Cocker) and Wordings (Lena Séraphin) 12.00 Intro (Mika Elo and Henk Slager) 12.20 Research Cell presentations (4): 20 min. each, video message possible AIRA, Insects, Territories, Cemetery 13.40 Coffee Break 14.00 Research Cell presentations (3), 20 min. each, video message possible Phenomena, Soil, DP 15.00 Basak Senova: CrossSections 15.20 Comments, discussion 16.00 End

www.researchpavilion.fi

Exhibition Laboratory

Merimiehenkatu 36 C

00150, Helsinki

Gallerian toiminta on päättynyt