10.10–8.11.2020

Kuvan Kevät 2020

Kuvan Kevät 2020: Taideyliopiston Kuvataideakatemian maisterinäyttely

Kuvan Kevät, vihdoinkin! Toukokuulta koronan takia peruutettu maisterinäyttely järjestetään tänä vuonna loka-marraskuussa.

Näyttelyyn osallistuu 39 kuvataiteen maisterin tutkintoaan viimeistelevää taiteilijaa Kuvataideakatemian opetusalueilta: maalaus, kuvanveisto, taidegrafiikka ja tila-aikataiteet.

Näyttely on esillä kolmessa näyttelytilassa:

Exhibition Laboratory C, Merimiehenkatu 36, C-rappu
Exhibition Laboratory B, Merimiehenkatu 36, B-rappu
Project Room, Lönnrotinkatu 35

Avoinna ti–su 11–18. Vapaa pääsy.

Tapahtumat

Järjestämme näyttelyn aikana performansseja ja opastettuja kierroksia pienryhmille.

Tänä vuonna emme järjestä Kuvan Kevät -yleisöavajaisia.

Opastetut kierrokset

Sunnuntai 25.10. klo 14: Taidekeräilijä, Kuvataideakatemian ystävät ry.:n puheenjohtaja Seppo Fränti. Rajoitettu osallistujamäärä.

Lauantai 7.11. klo 14: Anastasia Isakova ja Katariina Timonen ovat Amos Rexissä nähdyn Generation 2020 -näyttelyn kuraattoreita. He ovat opiskelleet Kuvataideakatemian Praxis-maisteriohjelmassa. Rajoitettu osallistujamäärä.

Helsinki Art Walk
Sunnuntai 25.10. klo 13:30: Project Room
Sunnuntai 8.11. klo 13:30: Exhibition Laboratory
Helsinki Art Walk vierailee Kuvan Keväässä kahteen kertaan. Kierrokset pidetään englanniksi. Lähtö MUU Galleriasta klo 13:30, Lönnrotinkatu 33.

Galleriakeskiviikko 4.11.
Tapahtumapäivänä galleriamme ovat avoinna pidennetysti klo 20:00 asti. Tervetuloa!

Koti ei ole siellä missä minäkin

Performanssi: paikannan tilaa sen sielut seinillä

28.10., 29.10. ja 30.10.
Performanssi käynnissä klo 15-18
Esitykseen pääsee kerralla 1-2 henkilöä esiintyjien kanssa.

Esiintyjät: Henri Tuulasjärvi ja Ida Sofia Fleming
Äänellinen neuvonantaja: Ville Kabrell
Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 C

Timo Viialainen: Engagement

Performanssi & informatiivinen tilaisuus sähköstä

Melkein jokaisesta rakennuksesta, jossa vietämme aikaa, löytyy kaappi, jonka sisältä löytyyihmeellisen voiman omaava esine. Se on vipu, kahva tai nappi, jota painamalla sähköt katkeavat. Sähköjen katkeamisen jälkeen sammuvat ennen pitkää myös akulliset laitteet. Jokaisesta sähkön piirissä olevasta tilasta on mahdollista myös katkaista sähköt, sillä jokainen tila on aina jonkin pääkytkimen takana.

Pääkytkimiä on käytetty historiassa paitsi takaamaan turvallinen sähkötyöskentely korjaus- ja asennustoimenpiteitä suorittaessa, myös hätätilanteissa, pelastustoimenpiteissä, pankkiryöstöissä, joukkojen hallinnassa sekä syystä tai toisesta ei toivottujen tilaisuuksien, kuten poliittisten ja uskonnollisten kokoontumisten sekä nuorisokulttuurien sähköisesti vahvistettujen musiikkitapahtumien äkillisessä lopettamisessa. Usein päätös sähköjen katkaisusta on syntynyt spontaanisti elävässä tilanteessa ja paineen alla, ehkä siksi, että se on ollut mahdollista ja koska sen vaikutus on niin välitön ja tehokas.

Olen selvittänyt mahdollisuutta käyttää tätä välitöntä ja tehokasta keinoa nykytilanteessa, jossa julkisten tilojen digitaalinen laitteisto on usein useamman yrityksen tai tahon vastuulla ja kokonaiskuvan hallinnan eriytyminen luo otollisen maaperän sitouttavan digitalisaation päämäärien toteutumiselle. Erinäisten neuvottelujen tuloksena olen saanut luvan taiteellisen teoksen toteuttamiseen, jossa nappia painamalla on mahdollisuus katkaista Exhibition Laboratory -galleriatilan sähköt. Engagement-performanssi rakentuu näiden neuvottelujen pohjalta, ja sen pyrkimyksenä on kokemuksellisen tiedon ja ei-tiedon tavoittaminen niistä voimista, jotka vaikuttavat meissä ja meitä ympäröivissä laitteissa.

Esitykset:

Torstai 22.10 klo 19
Torstai 5.11 klo 19
Lauantai 7.11 klo 19

Kesto: n. 40 min.
Exhibition Laboratory, Merimiehenkatu 36 C
Rajoitettu osallistujamäärä.

Katalogi

Kuvan Kevät 2020 -katalogi on saatavilla näyttelytiloissa ja digitaalisesti sitä voi tarkastella täällä: KK20 katalogi webres

Kuvan Kevät -blogi

Kuvan Kevät -blogi on käynnissä! Vuonna 2020 blogiin kirjoittavat maalustaiteen maisteriopiskelijat Eva Lamppu ja Val Smets. Pääset blogiin tästä.

Kuvan Kevät -kävijäkysely

Kävitkö jo Kuvan Kevät -näyttelyssä? Vastaa sähköiseen kävijäkyselyymme!

Exhibition Laboratory

Merimiehenkatu 36 C

00150, Helsinki

Gallerian toiminta on päättynyt

Exhibition Laboratory B

Merimiehenkatu 36 B

00150, Helsinki

Suljettu

Project Room

Lönnrotinkatu 35

00180, Helsinki

Avoinna ti–su klo 11–18